Archives

Tervetuloa!

Tervetuloa Hilpakan kotisivuille!

 

PENTUJA ODOTELLAAN SYNTYVÄKSI VIIKOLLA 32!
Yhdistelmästä i. LT CH SK JCH LT JCH HEJW-19 PMV-19 PMJV-19 SIJCH-20 Bon Hiladel Fury Pet Pursuit e. Grace Biewer Forever. Molemmat vanhemmat silmä- ja polvitarkastettuja. 


Tavoitteeni on kasvattaa hyvä luonteisia, terveitä ja rodunomaisia biewerterriereitä. Pennut kasvavat meillä ensin rauhallisessa huoneessa emänsä kanssa. Myöhemmin ne siirtyvät isompiin tiloihin ja tottuvat näin kodin ääniin ja elämään sekä perheen muihin koiriin. Toivon pentujen löytävän rakastavan ja yhteystyökykyisen kodin, jolla on myös aikaa ja kiinnostusta turkin hoitoon. Olipa biewerin turkki lyhyeksi leikattu tai pitkä, niin hoitoa se vaatii. Pennut lähtevät meiltä rekisteröitynä, madotettuina, mikrosirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Vanhemmat ovat silmä- ja polvitarkastettu. Mukaan saat suulliset ja kirjalliset hoito-ohjeet, tuttua ruokaa ja pienen pentupaketin. Jatkossa autan parhaani mukaan ja mielelläni pidän yhteyttä kaikkiin kasvatteihini. Lisäksi ilmoitan pennunostajan vuodeksi rotuyhdistyksen jäseneksi.
Biewerterrieri on iloinen ja reipas seuralainen. Se on älykäs oppimaan temppuja ja esim. agility on mukava harrastuslaji. Meillä biewerit osallistuvat kaikkiin kodin touhuihin meidän kanssa, kunnes sitten väsähtävät sohvalle viereen nukkumaan. Ihmis- ja koiravierailijat toivotetaan iloisesti ja innokkaasti vastaan. Pienen kokonsa vuoksi ne on helppo ottaa mukaan mihin tahansa, meillä liikutaan paljon erilaisissa ympäristöissä mm. kauppakeskuksissa, kaupungissa, halleilla jne. Pennut vaativat tapakasvatuksen siinä missä muunkin rotuiset koirat, ja saattavat olla joskus vähän tuhmiakin 🙂 Pienilläkin hampailla voi saada tuhoja aikaiseksi. Kertakaikkiaan ihastuttava rotu!

 

Olen Marjo Laitila ja asun perheeni kanssa Tiituspohjassa lähellä Jyväskylää. Olen harrastellut kaikenlaista koiramaista, ensin ”seropi” Taran ja ”sakemanni” Ronjan kanssa. Vuoden 2002 alussa hännänheiluttajiin hankittiin ensimmäinen cairn, Nappu. Napun pentueesta kotiin jäi asumaan tytär Äksy. Nappu ja Äksy ovat muistoissamme ja näiden kahden kautta opimme paljon cairneista ja kasvattamisesta. Tammikuussa 2010 kotiutui Kokkolasta Vimma, Bezaidas Glamorous Design. Vuonna 2016 toteutin pitkäaikaisen haaveeni puuterihuiskusta ja hankimme kiinanharjakoiran, Millin. Uutena rotuna meillä on kaksi biewerterrieriä, Pamela ja Ada. Nämä pikkuiset terrierit ovatkin vallanneet sydämet ja unelmissa jopa kolmas biewer. Tämän pienen lauman kanssa jatkamme eteenpäin harrastelua ja kasvatustoimintaa pienimuotoisesti.

Kennelnimen sain vuonna 2007, ja ensimmäiset Hilpakan pennut syntyivät saman vuoden kesäkuussa. Olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen, ja jäsenenä olen Suomen kiinanharjakoirat ry, Suomen biewerit ry, Laukaan Koiraharrastajat sekä Kennelliitossa.

 

This entry was posted on 4.5.2009, in ETUSIVU.